Friday, November 29, 2013

Auto ostmine

Kas must või hall:D ..see on meie peres hetkel teema. Ma ei mõista absoluudselt enda elukaaslast. Ma saan aru, et naised on välimuse peale väljas autode puhul ja mehed hindavad pigem sisu. Aga meil on vastupidi. Minu reegel on, et auto peab olema kõigi võimalike lisadega, mida eelarve võimaldab ja toon ka selline, kus pori väga välja ei paista sest tihti vaja mööda kruusateed sõita ja iga päev ei viitsi meist keegi autot küürida. Ideaal oleks muidugi kuldne aga meie valitud margil ja aastakäigul on väga keeruline kuldset tooni leida. Praegu on sõelale jäänud universaalkerega WV Passat 2008-2010a. Mees siis oskab enda kasuks öelda ainult seda, et must on ilusam. Jaa on ilus küll kui ta on puhas, poleeritud ja läigib. Siis enam ei ole väga ilus, kui 10 km meie toredate ilmadega ära sõidab.

Minul jäi silma see: http://www.auto24.ee/used/1563856 ja mehel see: http://www.auto24.ee/used/1490089 Minuomal on pea kõik lisad ja muuhulgas kärukonks, mis on suht oluline meil, kuna maja ehitamisjärgus jne, xenon tuled, püsikiiruse hoidja, el aknad jne... Mehe valitud autol pole pooltki sellest.  Algul ei kõlvanud talle universaalkeregi. Tahtis tavalist. A no see oleks absoluutselt mõttetu. Tal endal töö selline, et auto alati kola täis ja mul ka vaja tihti tööasjus suuremaid asju vedada.

Käisime ka ühes autopoes autosid vaatamas/proovimas ja seal mees kõikaeg ainult pani huumorit, et tema ei tea nendest autodest ikka midagi ja peaasi, et sõidab. Ma sikutasin varrukast, et jää vait..nõndaviisi määritakse veel mingi pann pähe. Ise hakkas kohe innukalt teemat ajama, kui müüja ühte uhket Śkodat pakkus, et kus ja mis ja kuidas ostuga on, kas Arkis peab kaua passima. Ma tõmbasin kohe pidurit, et ouou..see pole kindlasti meie pere auto. Ega me mingid Toomas ja Evelin pole..meil on 2 väikest last ja poolik maja, mistõttu pidevalt mingi ehitusmaterjalide vedu jne..

Ei teagi, kas saame kunagi ühele nõule või jäämegi oma 98a passatiga ringi ülbama:D





2 comments:

  1. Must on ilusam, aga sellelt paistab tolm paremini välja, heledam värv tundub kauem puhtana:D Universaalkere on väga hea valik - mahutab rohkem! Meil oli autoostul lisaks universaalkere olemasolule tähtis ka et oleks nahksisu, et kui lastel peaks mingitki laadi õnnetus juhtuma, siis oleks kerge puhastada.
    Istmesoojendus on talvel väga hea! Nüüd tunneme ka roolisoojendusest puudust :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nahksisu pole minu jaoks oluline, sest see on talvel väga külm ja tumedam läheb suvel jube kuumaks. Meil praegu ka universaalkere ja alla selle ei kujutakski ette:D

      Delete