Saturday, August 23, 2014

Läksin ostma ripsmetuśśi..

..ja naasesin panniga:D Tahtsin osta I.L.U poest endale uue ripsmeka ja olin valmis sellesse ka korraliku summa paigutama. Aega mul väga palju ei olnud ja arvestasin, et üle 10 min seal ikka ei lähe. AGA .. tegelikult ei pääsenud ma lihtsalt ligigi lettidele, sest need klienditeenindajad koos teiste klientidega blokeerisid neid. Seal vahe peale 2 firmat ja mingi kolmes vähemalt oli blokk ees, ehk siis 6 firma tooteid polnud mul võimalik vaadata. Need, mida nägid olid mingi Maybelline ja Loreali jms omad aga oleks tahtnud ikkagi kõiki võrrelda ja siis otsuse teha.

Samuti on müstika, miks nad hoiavad neid kärvanud testereid seal. Kes neid testida tahab? Isegi harja ei näe korralikult, sest see plastiliiniks kuivanud ollus seal sees lihtsalt tõmbab harjased lössi. Pangu siis lihtsalt harjanäidised, kui ei võimalda testreid vahetada piisavalt tihti.

Lahkusin sealt poest tühjade kätega ja läksin hoopis Home and Gurmet poodi ja palusin teenindajal soovitada head panni. Olen siiamaani igasugu jampsi koju vedanud aga ükski ei toimi. Mis võtab külge, mis rikub pliidiplaati, mis on liiga väike jne jne jne..Hetkel on mul kodus 5 panni, mis ei kõlba kuhugi. Tefal on muidu olnud OK aga teadupoolest see teflon ei ole tervisele just kõige kasulikum ja eks ta eluaeg ole ka suht lühike samas hind mitte nii väga soodne.

Müüja soovitas roostevabast metallist panni. Pidi siis olema suhteliselt popp ka tippkokkade seas ja pannil on - kujutage ette - 25AASTAT!! garantiiaeg:D Hind oli kuskil 54 EUR. Kaane ostsin teisest seeriast, sest sellele pannile polnud sama firma kaant. Müüja ütles, et päris teflonpannilaadne ta ei ole, et midagi külge ei võta aga väga hullult samas ka mitte ja kui korralikult hooldada, siis kestab see ikka aastakümneid.

Katsetasin juba kodus ära ka ja täitsa ok on vist. Et külge võtab jah natuke aga pannilabidaga saab ilusti lahti lükata. Pesta on ka mõnevõrra raskem, et ei tule päris lapiga lükates maha ning peab nats leotama või siis rohkem nühkima. Samas on nagu kergem tunne, et ei pea jälle uut panni peagi otsima hakkama, sest eelmine andis otsad :) Tervise kohapealt on ka süda nats rahulikum, kuigi eks õli läheb nüüd mnevõrra rohkem.


Nüüd väike edit ka: ÄRGE PALUN OSTKE SEDA PANNI ENDALE! See on kõige hullem asi minu köögis!! Mitte midagi ei ole sellega võimalik praadida. Esimeste sekunditega tõmbab külge ära ja siis hakkab kärsatama seda, mis põhjas kinni. Üks tuttav langes sama orgi otsa ja ka kirub täiega enda ostu. Ma ei teagi, mis peale hakkan selle rauajupiga nüüd :(



2 comments:

  1. Mis ajast Lõunakeskuses HomeGourmet pood tagasi on? Kunagi tahtsin sealt potti osta, aga siis pood oli kadunud. Ei ole kohalik:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nad kolisid sinna, kus Tiimari varem oli :) Rimi vastas..

      Delete