Saturday, December 14, 2013

Väike ilusõnum..

Kasutan väga vähe kosmeetika- jms tooteid. Igapäevaselt on kasutuses shampoon, dushigeel ja intiimpesugeel. Dushigeeliga pesen ka ainult nägu. Keha pole pesunud dushigeelide ja seepidega juba 2 aastat vist. Hõõrun naha kergelt nuustikuga üle ja kuivatan rätikuga.

Dekoratiivkosmeetikast lähevad loosi, päikesepuuder (põsepuna asemel), jumestuskreem, ripsmedush ja huuleläige. Need ka mitte igapäevaselt.

Kulme ning ripsmeid värvin keemiliselt umbes kord kuus ise. Kasutan Depend sarja keemilisi värve. Toon on tumepruun. Aeg-ajalt kreemitan nägu isepruunistavaga või külmematel ilmadel rasvasema kreemiga õrnemaid kohti näol.

Vahepeal ostan tuhinaga ka mingeid "ülivajalikke" kreeme ja muud jampsi, mis jäävadki kappi seisma ning mõne aja pärast leiavad sooja koha prügikastis:D Nädal tagasi katsetasin nt pooriplaastreid, mis olid küll niiiii mõttetud. Praktiliselt kogu see plöga jäi nina külge kinni ja mingit silmnähtavat tulu sellest ei olnud.

Mina arvan, et effektiivne kosmeetika kasutamine eeldab väga laialdasi teadmisi antud valdkonnas ning väga kerge on oma nahale igasugu möksidega hoopis karuteene teha. Nt kui rasust nahka hakkad erinevate toodetega kuivatama, siis see paneb nahal omakorda rasutootmise hoopis turbopööretel käima. Kindlasti ei tasu uskuda neid suuri sõnu ja ilusaid lubadusi, mis tavaliselt pakendil kirjas. Enamasti on need 100x üle paisutatud ja kunagi ei mainita seda, mis kahju tooted hoopis teha võivad.

Ma olen pigem seda usku, et nahk saab üldjuhul ise niisutamisega hakkama. Isegi, kui peale näopesu on nahk natuke kuiv, taastub mul naha normaalne niiskustase ise umbes tunni jooksul. Kehaga tavaliselt samamoodi.

Kui on tõsisemaid probleeme nagu akne või liiga kuiv nahk, siis tuleks pöörduda spetsialisti poole, mitte ise katsetada. Hoiad raha kokku ja säästad nahka. Spetsialisti pähe ei tasuks võtta ka iga suvalist nurgatagust kosmeetikut vaid pigem konsulteerida mõne tunnustatud nahaarstiga. Enamasti vajavad sellised probleemid seespidist lähenemist - vitamiinipuudus, hormonaalsed probleemid jms.

Kui nahk kipub talvel kuivama keskküttest, siis rohke kreemitamise asemel tasuks hoida ruumide niiskustase kõrgemal näiteks õhuniisutajaga...tuleb ka juustele kasuks.

Juustest veel nii palju, et juukseotsad olid mul varem suht hõredad ja näritud. Kevadel lõikasin juuksed poole lühemaks ja hakkasin kammima ainult Tangle Teezer harjadega. Siiamaani pole katkiseid otsi üldse ja juukseotsi olen lõiganud selle aja jooksul vist 1 korra.

Nii palju siis minu nägemusest kosmeetikumide vallas. Igasugu lõhnavatele potsikutele eelistan paar törtsu mõnd head parfüümi ja ülejäänud töö lasen teha organismil, mis ei ole sugugi nii rumal nagu kosmeetikatööstus meile selgeks üritab teha:) Meie ülesanne on tarbida piisavas koguses vitamiine, mineraalaineid, vedelikku jms ning küll organism siis ise jagab seda kraami sinna, kuhu vaja.

Enne kulmude värvimist:

 Protseduurid

Lõpptulemus:






3 comments: