Tuesday, February 12, 2013

VASTLAPÄEV

Kui kümmekond aatat tagasi tõi onunaine meile enda tehtud vastlakukleid teadsin kohe, et enam ei võta poeomasid suusissegi:D Ok, paar aastat peale seda vist siiski ei suutnud oma lubadust pidada ja ostsin poest aga nüüd viimased 7 aastat vähemalt olen kukleid igal aastal ise teinud. Kasutan Toidutare retsepti:


..ja need kuklid sõna otseses mõttes sulavad suus! Kogus on küll tavaliselt aukartustäratav, mis valmib ja süüa saab mitu päeva ning tuttavatelegi oleme jaganud. Tavaliselt teen veel moosisaiu vms osa taignast.

Seega, tänane päev mööduski suures osas kokates vist. Lõunaks sõime hernesuppi ja õhtuks vahelduseks vastlakateemale kana ahjurooga, mida oma sünnipäevakski tegin. Ka seekord ei pidanud pettuma selles vahemerehõngulises hõrgutises. 

Kuklitest veel nii palju, et ärge kunagi jätke pärmitaignasaiakestel/kuklikestel muna peale määrimata:D Ma ei suutnud köögipintslit üles leida ja mõtlesin, et ei hakka selle munaga jamama aga see maksis kurvasti kätte ja kõik kuklikesed läksid pealt täiega lõhki! Teisele pannitäiele kuidagi mökerdasin salfakaga muna peale ja kuklid tulid ilusad.





2 comments:

  1. Mina määrin muna näppudega peale :) Toimib! Ja paremini, kui salvrätik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah hea idee..ma ise kahtlustasin, et äkki see liga ei hakka külge näppudele vms:D

      Delete