Saturday, March 2, 2013

Sõrnikulaupäev:)

Kui tavalistest pannkookidest on villand aga tahaks puhkepäeva hommikul ikkagi miskit traditsioonilist, on heaks suus sulavaks alternatiiviks kohupiimasõrnikud. Mina läksin sõrniku-usku umbes aasta tagasi, kui poeomad muutusid ülikalliks. 3 sõrnikut maksis üle 1euri. Selle raha eest teeb ise juba kümmekond.

HEAD KATSETAMIST JA PÄIKESELIST NÄDALAVAHETUST!

600g kohupiima
2 munakollast
1dl nisujahu (u pool klaasi)
0,5dl suhkrut
näpuotsatäis soola
veeretamiseks nisujahu, praadimiseks või

Sega kohupiim munakollaste, jahu, soola ja suhkruga ühtlaseks tainaks. Vormi piklikuks vorstikeseks ning pane soovitatavalt pooleks tunniks külma. Raputa supitaldrikule jahu. Lõika tainavorst viiludeks ja kasta sõrnikud mõlemalt poolt jahusse. Vajuta käte vahel laiaks koogiks ning prae pannil võis mõlemalt poolt kuldkollaseks. Kui soovid sõrnikuid kohe valmistada, võta iga sõrniku jaoks lusikaga pisut tainast ja vajuta jahuste näppude vahel kookideks. Serveeri suhkruga segatud hapukoore või keedisega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.




2 comments:

  1. Nämm, peaks tõesti ära proovima. Ei kujutanudki ette, et sõrnikuid saab kuidagi vorstiks vormida ja külmas enne hoida, mitte ei panegi nii pannile nagu tavalisi pannareid :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. See taigen on jah üsnagi vormitav, et ei jää nagu vedel. Ma ise panin muidu kohe pannile aga võib ka nt õhtul valmis teha, et hommikul kähku pannile saaks.

      Delete