Sunday, March 23, 2014

Ühe sportliku päeva ideaalne finaal on infrapunasaun! Seda sain nautida ka täiega. Tegelikult algselt oli plaan minna tavalisse sauna. Otsustasin lõpuks infrapuna kasuks kuna meie võõrustajad olid sauna sisse pannud ja keegi teine sinna minna ei tahtnud.

Alguses istusin seal soojas kapis ja jalgu kõlgutades mõtisklesin omaette, et kuna see lubatud higi siis lippama hakkab:D??? Kuskil 15 min pärast hakkas ikka ojadena voolama ja väga mõnus oli ennast praadida.

Mingi värk on mul ka selle sauna mõjul juba vist, et kõht läheb jube kiiresti tühjaks. Sõin just 3 suurt pitsalõiku mingi 45min tagasi ja praegu tunnen, et võiks elevandi ära süüa:D

Peale sauna rääkisid onu ja onunaine oma Tenerife reisist, mis kestis 2 nädalat. Pilte vaatasime ka. Reis tundus üsna ahvatlev ja vaikselt hakkas tekkima plaan minna sinna järgmisel aastal koos. Kui võtta mingi rendimajake, siis pidi selle üür olema kuus 350-400EUR+siis lend u200EUR nägu ja söök. Ilm olevat seal enamasti super ja suureks plussiks on see, et Tenerifel ei ole mingeid ohtlikke elukaid. Üleüldse on seal palju teha ning vaadata.

Natuke infrapunasaunast:

Organismi kuumenemine infrapuna saunas stimuleerib higistamist ja mürkainete eraldumist. Infrapuna saunas käimist võib vaadelda, kui ühte osa dieedist, mis viib organismist välja jääkained, programm organismi süvapuhastuseks. Ühe seanssi kestvuseks on kusagil 30 minutit temperatuuril 45 - 50°C. Infrapunalained soojendavad keha kusagil 4 cm sügavuselt, soojendades kudesid, organeid, lihaseid, liigeseid ja luid, kiirendab vereringet ja teiste kehavedelike voolu. Suureneb verevarustus lihastes, hoogustub ainevahetus, mis esmajärjekorras parandab immuunsussüsteemi tegevust organismis, paraneb lihaste toonus ja rakkude hapniku juhtivus.


Loomulik higistamine mõnusal temperatuuril, garanteerib surnud naharakkude koorumise ning noorendab nahka. Keha temperatuur tõuseb kuni 38.5°C , imiteerides loomulikku organismi reaktsiooni infektsiooni suhtes, sellele lisandub vastutegevus haigust tekitavate bakterite ning haiguste vastu. Infrapunasaunas erituvus higis on 80% vett ja 20% tahkeid aineid, selliseid nagu rasv, kolesterool, toksiidid, happed. Võrdluseks: Tavalises saunas keha kuumeneb u 3-5 mm sügavuselt aga higi sisaldab kusagil 95% vett ja 5 % tahkeid aineid.

Aktiivse higistamise tagajärjel avanevad isegi need poorid, mis ei ole funktsioneerinud mitu aastat. Hoiab ära nahahaiguste tekkimise nagu akne, kõõm ja lööbed. Parandab näojumet samas siludes kortse, mille järel paistab nahk noorem.  Infrapuna sauna kasutamisel tõuseb organismi energia tarbimine, antud juhul higistamine, mis põletab kaloreid (2400 cal seanssi kohta ) ning viib kehakaalu tasakaalustamiseni.







No comments:

Post a Comment